Confidenţialitate

Deșteptarea: La regia Drumuri și Poduri din Iași aproximativ 50% dintre angajați sunt înrudiți | VIDEO

“Familia e foarte importantă în viața fiecăruia dintre noi și, mai ales, în viața unora dintre angajații la diverse mari companii de stat, de unde și glumele destul de adevărate, se pare, că dacă te duci în față la TVR și strigi “mama”, se deschid ferestrele la jumătate din birouri. Sau la Tarom.

Sau la regia Drumuri și Poduri din Iași, dac-ar fi să luăm în considerare ce spune chiar directorul de aici, Viorel Zacrețchi, care a declarat pentru publicația Reporter de Iași că aproximativ 50% dintre angajați sunt înrudiți.

Ulterior, când l-a sunat și ziarul Libertatea pe același subiect, a spus că, de fapt, ar fi 25-30%, nu chiar 50%. Apoi a declarat: “nu pot să stau eu să văd fiecare cu cine este rudă”.

Deși n-ar trebui să fie chiar așa de greu. De pildă, chiar în cazul său, dacă se uită nițel în casă, vede imediat că la Direcția de Drumuri, unde este el șef, mai sunt angajați și fiul și nora.

Fiul e șef de district, pe undeva. Nora e la Biroul Comunicare.

Un anume trecut atrage atenția în cazul familiei directorului de la Drumuri Iași.

Despre fiul dumnealui, Alexandru, presa din Iași a scris în 2016 că a fost implicat în două dosare penale: a falsificat bancnote de 100 de lei acasă, folosind o imprimantă, și a fost cercetat pentru implicarea într-o rețea de consum de droguri.

Când s-a angajat la DRDP, Zacrețchi era trimis în judecată de către procurori pentru falsificare de monedă, iar în cazul dosarului de consum de droguri, procurorii au renunțat în cele din urmă la acuzații. În materialul realizat de presa locală, acesta a invocat că în ambele situații s-a aflat „în anturaje nepotrivite”, scrie Libertatea.

Iar tăticul, acum șef la Drumuri Iași, era în urmă cu 10 ani director la o altă companie de stat, Secția Drumuri Naționale Botoșani.

Atunci, jurnaliștii de la Pro TV l-au surprins cum lua patru muncitori de la sediul firmei și îi ducea să lucreze la vila pe care și-o construia la periferia orașului.

Aceștia l-au urmărit o săptămână și, zilnic, avea aceeași rută și făcea același lucru. A urmat o anchetă, suspendarea din funcție pentru 6 luni și, dup-aia, promovarea la Direcția din Iași, unde l-a regăsit pe fiul lui și pe soția acestuia. Practic, a fost un caz umanitar de reunire a familiei – pe bani de la buget, desigur”, au discutat matinalii în Deșteptarea.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.