Confidenţialitate

Vrancea: Problemele podului de la Vadu Roșca, al cărui picior s-a surpat în aprilie, sunt vechi de 40 de ani, arată expertiza. „Oricum cădea” | AUDIO

În Vrancea, concluziile expertizei tehnice privind podul de la Vadu Roșca, al cărui picior s-a surpat în aprilie, arată că problemele podului vin de peste 40 de ani, de când a fost construit. Lucrarea nu a respectat proiectul, au constatat autoritățile.

Autoritățile din Vrancea spun că podul de la Vadu Roșca, pe care circulația a fost reluată la începutul acestei luni, trebuie reproiectat.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a declarat la televiziunea locală Focus TV că în 1979, când s-a construit podul, una s-a proiectat, și alta s-a executat:

„Trebuia să aibă barete, adică niște lucrări în pământ și au fost de fapt găsiți piloți și de fapt acei piloți, în loc să fie cel puțin 6, erau doar 3 și nici măcar beton. Înțelegeți că a fost apă cu nisip și ciment pus acolo?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile din Vrancea spun că doar faptul că malul râului a fost consolidat a făcut ca podul să reziste atâta timp:

„Și noi ne întrebăm cum a rezistat, el oricum cădea, ăsta e rezultatul și slavă Domnului, muțumim Domnului că nu s-a petrecut nicio tragedie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toate podurile din județ trebuie verificate în contextul acestei expertize, mai spune președintele Consiliului Județean Vrancea.

Citește și: O comună din Vrancea va fi prima stațiune balneoclimaterică din județ. Ce facilități vor avea turiștii | AUDIO

Foto: IPJ Vrancea