Subiectele la Bacalaureat: Bacovia sau Blaga, la Real și Arghezi sau Barbu, la Uman

Eseu pe baza unui text al poeților George Bacovia sau Lucian Blaga, la profil real și eseu pe baza unui text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu a fost unul dintre subiectele de la proba de limba română a bacalaureatului.

Elevii care au susținut luni proba de limba română a examenului de bacalaureat au avut, la subiectul 3 de realizat un eseu pe baza unui text aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real și Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.

La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs și exerciții la pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început luni, 1 iulie, cu testul de Limba şi literatura română. Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

Au fost sau nu subiectele grele? Asta a încercat să afle colega nostră Laura Dori, care a mers la un liceu din centrul Capitalei:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mâine va fi proba la Limba Maternă, miercuri proba obligatorie a profilului, iar joi cea la alegere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS