Confidenţialitate

SUA: Referendum în Kansas. Locuitorii sunt chemați să decidă retragerea garantării dreptului la avort

Referendum constituţional în Kansas pe tema retragerii garantării dreptului la avort. E primul vot major după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat dreptul federal la avort.

Locuitorii din Kansas sunt chemaţi marţi la urne să hotărască dacă e necesară modificarea Constituţiei acestui stat tradiţional conservator în vederea retragerii garantării dreptului la avort.

În prezent, avortul este legal în Kansas până în a 22-a săptămână a sarcinii, iar în cazul unei minore este necesar acordul părinţilor.

„Până la urmă, amendamentul retrage acest drept la decizie personală de care se bucură toate locuitoarele Kansasului”, a declarat pentru France Presse Ashley All, o purtătoare de cuvânt a campaniei ”nu”. „Iar ca noi să fim în măsură să luăm decizii cu privire la corpul nostru, familiile noastre, viitorul nostru fără amestecul Guvernului este un drept”, a subliniat ea.

Statele vecine Missouri şi Oklahoma au impus restricţii aproape totale avortului. Missouri nu admite excepţii în caz de viol şi incest. În Kansas, un ales conservator local a prezentat anul acesta un proiect de lege care interzice avortul fără excepţii, inclusiv în caz de viol, incest sau salvarea vieţii mamei.

Alte state, precum California şi Kentucky, urmează să se pronunţe cu privire la avort în noiembrie.

Citește și: Ministrul Firea, despre interzicerea avortului: Susţin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viaţa şi corpul lor!

Foto: Shutterstock