Confidenţialitate

SUA: Joe Biden a semnat un ordin privind accesul la avort

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a semnat vineri un ordin executiv pentru a proteja accesul la avort, în timp ce se confruntă cu presiuni tot mai mari din partea colegilor democrați pentru a fi mai vocal pe acest subiect, după ce Curtea Supremă a pus capăt dreptului constituțional la această procedură în urmă cu două săptămâni, scrie Associated Press.

Acțiunile pe care le-a prezentat sunt menite să atenueze unele dintre potențialele sancțiuni pe care femeile care doresc să facă avort s-ar putea să le suporte după această hotărâre, dar sunt limitate în ceea ce privește capacitatea lor de a proteja accesul la avort la nivel național.

Biden a recunoscut limitările cu care se confruntă biroul său, afirmând că ar fi nevoie de o lege a Congresului pentru a restabili accesul la avort în statele în care au intrat în vigoare limite stricte sau interdicții totale în urma hotărârii Curții Supreme.

„Cel mai rapid mod de a restabili Roe este de a adopta o lege națională”, a declarat Biden. „Provocarea este să ieșiți la vot. Pentru numele lui Dumnezeu, există alegeri în noiembrie. Votați. Votați. Votați. Votați!”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Firea, despre interzicerea avortului: Susţin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viaţa şi corpul lor!