Confidenţialitate

SUA: Mai mulți oameni au murit în urma unei tornade puternice în statul Iowa. Zeci de case, distruse din temelii | VIDEO

Mai mulți oameni au murit și alți câțiva zeci au fost răniți, marți, 21 mai, în urma unei tornade care a smuls acoperișuri și a distrus vehicule în orașul Greenfield din statul american Iowa.

Orașul Greenfield, care numără în jur de 2.000 de locuitori, a fost puternic afectat de tornadă. Mai mulți oameni au murit și cîțiva zeci au fost răniți, a precizat Alex Dinkla, purtător de cuvânt al poliției de stat din Iowa, într-un comunicat emis marți.

„Această tornadă a devastat o bună parte din acest oraș. Putem confirma că a provocat decese și a dus la rănirea mai multor oameni din comunitatea Greenfield”, a declarat sergentul Alex Dinkla, purtător de cuvânt al poliției de stat din Iowa.

Victimele au fost transferate la spitale din orașele învecinate, după ce unitatea medicală locală a fost avariată în timpul furtunii.

Imagini video publicate pe rețelele de socializare arată vehicule și case făcute bucăți.

Agenția Națională de Meteorologie a emis marți avertizări de tornadă și furtuni puternice pentru mare parte din Iowa și pentru alte câteva state din Midwest, inclusiv Minnesota și Wisconsin.

Sursa foto: Facebook / Weather & Radar USA

Citește și: Un pasager a murit și alți 30 au fost răniți într-un zbor Londra-Singapore, afectat de turbulențe puternice | VIDEO