Confidenţialitate

SUA mobilizează peste 6.000 de membri ai Gărzii Naționale la Washington DC

Mobilizare a Gărzii Naționale pentru următoarele 30 de zile, perioadă care va acoperi ceremonia de inaugurare a Joe Biden. Măsura vine pentru a evita alte tulburări sociale, cum au fost cele apărute săptămâna aceasta la Capitoliu, acolo unde avea loc validarea alegerii lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Potrivit agențiilor internaționale de știri, aproximativ 6.200 de militari din unităţi ale Gărzii Naţionale din statele Maryland, Virginia, Pennsylvania, New York şi New Jersey vor fi desfăşuraţi în capitala federală a SUA pentru a asigura paza Capitoliului.

Deja în Washington DC au fost create 30 de puncte de control, unde Garda Națională are mobilizați peste 700 de oameni.

Între timp, Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) a iniţiat procedurile de identificare a persoanelor care au participat activ la protestele violente produse la sediul Congresului SUA.

Joi, congresmenii americani au validat rezultatul comisiei electorale a SUA conform căruia Joe Biden este noul președinte al Statelor Unite, iar Kamala Harris noul vicepreședinte.

Este penultimul pas înainte ca Biden să depună jurământul pe 20 ianuarie și să preia, oficial, președinția.

Candidatul democrat a obținut, astfel, victoria în alegeri cu 306 de voturi electorale, față de cele 232 ale lui Donald Trump, la finalul unei întruniri care trebuia să fie una doar de formalitate.

FOTO ARHIVĂ: Facebook/Bogdan Banu