Confidenţialitate

SUA au înregistrat peste un milion de cazuri noi Covid-19, dublu față de precedentul record din urmă cu patru zile

Peste un milion de infectări cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în Statele Unite ale Americii, luni, pe fondul răspândirii alarmante a variantei Omicron.

Luni, valul de infectări Covid-19 cu Tulpina Omicron a adus un record mondial. Statele Unite a înregistrat mai mult de un milion de cazuri noi, anunță Bloomberg.

Mai exact, datele Universității Johns Hopkins arată că, luni, în SUA au fost confirmate 1.082.549 de noi cazuri noi.

De altfel, cifrele de luni sunt aproape duble față de datele anunțate la ultimul record, cel de acum patru zile. Atunci, 590.000 de cazrui erau anunțate de autoritățile sanitate din SUA. Iar acel record era, la rândul său, dublu ca număr față de alte patru zile anterioare.

Pragul de un milion de infectări noi este mai mult decât dublul oricărui bilanț anunțat de la debutul pandemiei Covid-19

În valul anterior, Statele Unite anunța un maxim al infectărilor noi pe 7 mai 2021, atunci când au fost confirmate puțin peste 414.000 de cazuri de infecție cu varianta Delta a SARS-CoV-2.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Ministerul Muncii pregătește din nou acordarea șomajului tehnic, pe fondul creșterii cazurilor Covid-19, anunță ministrul Budăi | AUDIO