Confidenţialitate

SUA: 8.500 de militari americani au intrat în alertă pentru o posibilă dislocare în estul Europei | AUDIO

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat intrarea în alertă a 8.500 de militari din Statele Unite în vederea unei posibile discolcări în estul Europei. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a explicat că aceștia ar putea astfel ajunge în Europa mai rapid, adică în 5 zile. 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a explicat că intrarea celor 8.500 de militari americani, din SUA sau din alte părți, în alertă înseamnă că ei trebuie să se pregătească pentru o eventuală dislocare în Europa în orice moment, dacă NATO va decide că este nevoie.

„Forțele puse în alertă de secretarul Apărări, Lloyd Austin, reprezintă aproximativ 8.500 de persoane. Statele Unite vor fi capabile să disloce rapid în Europa și alte brigăzi combatante, de logistică, sanitare, de aviație, de intelligence, supraveghere și recunoaștere, de transport și alte capabilități. Vreau să subliniez că decizia este doar de a pune aceste forțe în alertă majoră. Nu este luată decizia de dislocare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Anunțul Pentagonului a venit după ce președintele Statelor Unite, Joe Biden, a discutat cu liderii Germaniei, Franței, Italiei, Marii Britanii și Poloniei despre criza din Ucraina.

Dacă Rusia avansează în conflictul cu Ucraina, NATO va trimite trupe suplimentare în Estul Alianței, adică în România, Bulgaria și țările baltice.

Sursa foto: defense.gov / Marine Corps Sgt. Taryn Sammet, DOD

Citește și: Planurile NATO în Marea Neagră, pentru 2022. Misiunile pot fi suplimentate, în funcție de evoluția situației de securitate

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.