Confidenţialitate

STUDIU World Vision România: Aproximativ 50% dintre părinții din mediul rural ar anula Crăciunul din 2021 dacă ar putea | AUDIO

Jumătate dintre părinții din mediul rural nu au bani pentru cadouri și brad, potrivit studiului „Crăciunul pentru copiii din satele României”, realizat de World Vision România. Unul din şase părinţi nu își permite să aloce nici măcar 10 lei pentru cadoul de Crăciun.

Aproape jumătate dintre părinţi ar anula, dacă ar putea, Crăciunul din acest an. Aceasta este realitatea pe care o arată reprezentantii World Vision România, care au stat de vorbă cu părintii de la sate.

Nicu povestește că mama lui nu a mers la școală decât până în clasa a 4-a și de aceea, ea își dorește pentru copiii ei o viață mai bună, să le poată asigura traiul copiilor ei. Locuiesc într-un sat din Ialomița. Oricum, „mama ne zice mereu că sunt familii și mai necăjite decât noi, așa că să nu mă supăr dacă nu vei ajunge la noi, Moș Crăciun”, mai spune Nicu în mărturia postată de World Vision România.

70% dintre părinții din mediul rural ar alege un cadou de Crăciun care să acopere o necesitate de bază

Unul din şase părinţi nu își permite să aloce nici măcar 10 lei pentru cadoul de Crăciun, iar în jur de 70% dintre părinții de la sate ar alege un cadou care să acopere o necesitate de bază. Mai grav este că părinților le este rușine că nu pot asigura familiei cele necesare, explică Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Sursa foto: Studiu / World Vision România

30% dintre părinții din mediul rural sunt stresați din cauza rușinii că nu pot asigura familiei cele necesare

„10% dintre părinți ne spun că nu pot să achiziționeze nici măcar mâncare sau haine pentru iarnă. Asta îi face practic să se gândească că dacă ar avea o putere, ar scoate ziua de Crăciun, anul acesta, din calendar. 30% dintre ei ne spun că sunt stresați pentru că le este rușine că nu pot asigura familiei cele necesare”, a explicat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Sursa foto: Studiu / World Vision România

O treime dintre familii nu şi-au permis un brad Crăciunul trecut

„Bradul de Crăciun este un lux și știm că anul trecut doar 20% dintre ei au avut brad de Crăciun. Părinții și copiii ne-au spus că și-ar dori cel mai mult alimente, haine, încălțăminte, îmbrăcăminte și rechizite”, a adăugat Mihaela Nabăr.

Sursa foto: Studiu / World Vision România

Poveștile și scrisorile către Moș Crăciun ale unor copii le găsiți pe site-ul World Vision Romania.

Sursa foto: Unsplash / Chad Madden

Citește și: În România, aproape un copil din patru trăieşte în sărăcie

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.