Confidenţialitate

EUROSTAT: România, pe primul loc în Europa la riscul de expunere la sărăcie sau excluziune socială. Peste o treime din populație, afectată

Conform unui raport pe care Eurostat l-a publicat recent, 35.8% din populația României este expusă riscului de sărăcie sau de excluziune socială. Dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, România are cel mai mare procent al populației în această situație. Următoarele în clasament, după România, sunt Bulgaria, Grecia și Spania.

Bulgaria are un procent de 33.6%, Grecia are un procent de 27.5%, iar Spania un procent de 27%.

La polul opus se află Cehia, cu un procent de 11.5%. Pe locul doi după Cehia se află Slovacia, cu un procent de 13.8%, iar pe locul trei se află Slovenia, cu un procent de 14.3%.

Tot în raportul Eurostat se mai arată că la nivelul celor 26 state membre UE, o persoană din cinci se confrunta în 2020 cu riscul de sărăcie și excluziune socială – ceea ce înseamnă peste 96.5 milioane de persoane.

Din cele 96.5 milioane, 75 de milioane erau supuse riscului sărăciei, iar 28 de milioane de persoane aveau lipsuri grave din punct de vedere material. În plus, categoria menționată anterior era defavorizată și din punct de vedere social.

6 milioane de persoane, adică 1.3% din totalul populației, se confruntă cu toate cele trei probleme în același timp.

 

Sursa Foto: Eurostat

Citește și: Explicația lui Nicușor Dan după ce ascultătorii Europa FM s-au plâns în direct că nu au apă caldă și căldură de două săptămâni.

Sursa Foto: Pixabay