Confidenţialitate

Studiu: Peste 70% dintre români sunt de părere că UE și NATO ar trebui să se implice mai mult în războiul din Ucraina | AUDIO

Asta arată un studiu făcut de Global Web Index. Cercetarea mai arată și că discuțiile cu rudele și prietenii reprezintă principala sursă de informare în această perioadă.

Mai exact, 63% folosesc discuțiile cu rudele și cu prietenii ca principală sursă de informare. Urmează televiziunile și rețelele de socializare.

Totodată,  românii sunt mai îngrijorați de urmările războiului asupra economiei și a nivelului de trai, decât de probabilitatea ca România să intre în război.

Numai 1 din 3 români consideră că sancțiunile economice au puterea să descurajeze continuarea războiului și peste 70% consideră necesară o  implicare mai mare a NATO și UE, cu măsuri care nu țin, însă, de prezența cu forțe armate.

Când vine vorba despre participare activă la război, cu trupe armate, doar unul din trei români cred că NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. În comparație, unul din doi respondenți din Spania, de exemplu.

Alte aspecte care îi îngrijorează cel mai mult pe români sunt: dependența de petrolul și gazele naturale rusești (60%), evoluția ratei dobânzii la bănci (50%), precum și impactul pe care acest conflict îl are asupra sănătății psihice a populației (57%).

Totodată, 2 din 3 români sunt îngrijorați de escaladarea conflictului din Ucraina la nivel global și de folosirea armelor nucleare. Iar 75% dintre români cred că ar trebui să primim refugiați ucraineni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și: Rețeaua de voluntari din gări. Controlorii le transmit de ce au nevoie refugiații, ei se mobilizează și, în 2 minute, urcă cele necesare în tren | VIDEO