Confidenţialitate

Studenții, apel la universități să anunțe cât mai repede cum se țin cursurile | AUDIO

Studenții fac apel la conducerile universităților să anunțe cum se vor ține cursurile, cu cel puțin 14 zile înaintea de începerea noului an universitar și nu cu o săptămână înainte, așa cum recomandă un ordin al Ministerului Sănătății.

Studenții trebuie să știe din timp dacă vor urma cursuri online sau vor veni la facultate pentru a-și rezolva problema cazării, a spus la Europa FM Horia Oniță, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România.

În ghid se prevede faptul că universitățile ar trebui să decidă înainte cu o săptămână, din hotărârea Senatului, cum încep anul universitar. Este un termen derizoriu. Studenții trebuie să știe cu mult mai din timp dacă vin în centrele universitare, care sunt locurile la cămmin, dacă trebuie să caute chirie. Trebuie să fie acum o consultare din partea universităților cu studenții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Horia Oniță atrage atenția că nu există prevederi clare pentru situațiile în care vor apărea cazuri de coronavirus în cămine sau campusuri studențești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.