Știrea Bravo: Un tânăr din Prahova şi-a făcut bibliotecă publică la el acasă

Astăzi îi spunem bravo lui Liviu Drăghici, un tânăr din Prahova care şi-a făcut bibliotecă publică la el acasă.

Vrea să încurajeze lectura şi a pus la bătaie peste 500 de titluri din biblioteca personală, pe care le livrează, la cerere, cititorilor. Printr-o asociaţie pe care o coordonează are şi alte proiecte pentru tineri: burse de performanţă, finanţare pentru autori şi cursuri gratuite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tânărul merge în fiecare an la târgul de carte Gaudeamus și a investit peste 10 mii de lei în cărți. “Volume de care mă «bucuram» singur. Aşa că am zis că ar putea să le citească şi alţii, mai ales că nu mai exista scuza că sunt scumpe şi nu îşi pot permite să le achiziţioneze“, povesteşte Liviu.

A făcut Asociaţia „Ai Carte“, iar primul proiect a fost să-şi pună la bătaie cărţile de acasă, dintre cele mai diverse domenii, oricui dorea să citească. A creat şi un portal, bookbazar.ro, unde sunt prezentate titlurile, iar de livrare s-a ocupat singur. Majoritatea cererilor sunt din Ploieşti, astfel că Liviu le duce personal în oraş, unde şi lucrează. „Avem cititori fideli, sunt foarte serioşi şi niciodată nu am întâmpinat probleme“, spune tânărul.

Chiar dacă este extrem de ocupat cu jobul şi are doi copii mici, Liviu îşi găseşte timp să rezolve şi problemele cititorilor. De ajutor îi este si soția, ea primeşte şi procesează comenzile de cărţi, iar Liviu se ocupă de livrare şi promovare.

Şi-a propus să ajungă la peste o mie de titluri,  inclusiv carte mai rară, care nu poate fi achiziţionată din străinătate de persoanele fizice.

foto: adevarul.ro