Confidenţialitate


Știi un bucătar bun pe care să-l angajez în restaurantul meu?


Știi un bucătar bun pe care să-l angajez în restaurantul meu?

Adrian Hădean începe a doua emisiune Medium Rare din luna aprilie mărturisind că este întrebat adesea dacă știe ”un bucătar bun pe care să-l angajez în restaurantul meu?”.

”Pentru unii, bucătar bun înseamnă o persoană care poate să coordoneze un meniu și o echipă spre zona de profit a restaurantului.

Pentru alții, bucătar bun e cel care poate să muncească mult și ieftin. Realitățile angajatorilor și ale bucătarilor se intersectează uneori în mod fericit, alteori nu, dând naștere unor adevărate războaie, drame ori comedii, toate având ca victimă ori beneficiar indirect clientul plătitor.

Am simțit că-i cazul să încerc să pun reflectorul pe chestiune, privind lucrurile din ambele perspective, pe cât mă pricep, de dragul celor care s-au trezit cumva făcând mâncare pentru alții, de dragul celor care visează să devină bucătari, de dragul celor care încă nu înțeleg ce-i meseria asta și-și închipuie că e doar ce se vede la televizor, de dragul zecilor de tăieturi de pe degetele mele, de dragul zecilor de arsuri de pe brațele mele, de dragul ascultătorilor mei și nu în ultimul rând, de dragul celor care plătesc pentru mâncare și-și doresc să primească de toți banii.

Se cuvine să fac niște clarificări legate de o industrie în care am intrat acum 20 de ani, în care am mers și pe burtă, și-n genunchi, și pe coate și-n picioare, în care am primit enorm și-n care am învățat să dau înainte să cer. O să le și număr, că-i mai ușor așa”, spune Adrian Hădean la începutul emisiunii.

Chef Hădean completează ”fie că ești bucătar aspirant sau cu experiență, fie că abia acum te încearcă primii fiori ai antreprenoriatului și emoțiile legate de pierderea primilor bani sau ești deja la al doilea faliment în industrie, vei afla foarte curând, dacă nu cumva ai aflat deja, că publicul din România nu mai e cum a fost.

Oamenii au început să se miște, să circule, să vadă, simtă, miroasă, pipăie experiență după experiență. Acum există termen de comparație.

Termenul de comparație poate să ridice sau să îngroape o carieră, în funcție de cât e de bine înțeles de elementul comparat, în acest caz elementul comparat fiin chiar tu, eu, noi, cei care încercăm să trăim producând și vânzând mâncare. Mie îmi convine așa! Vouă?


Ultimele stiri
Sorin Grindeanu susține că PSD nu a încălcat acordul în coaliție după ce a votat moțiunea simplă împotriva…

Comisia Europeană ia în calcul relaxarea interdicției pentru mașinile poluante după 2035. Decizia provoacă controverse politice și economice…

Neamț: Cinci bărbați au ajuns la spital după un accident între un autocamion și trei mașini pe E85

Piața Victoriei: Noua bătălie pentru justiție. Invitat este jurnalistul Dan Cărbunaru, directorul publicației Calea Europeană

ÎCCJ schimbă interpretarea unui articol din Legea pentru combaterea evaziunii fiscale, pe motiv că prima variantă a fost…

Cristian Tudor Popescu: „Această caracatiță din justiție este montată de PSD”. „Atât CSM-ul, cât și ÎCCJ-ul sunt ajutate…

Contractul pentru Drumul Expres Bacău–Piatra Neamț a fost atribuit unei asocieri de firme din România și Bulgaria. Valoarea…

Giorgia Meloni nu va mai licita cadourile primite în cadrul călătoriilor sale oficiale. Casa de licitații pe care…

Miercuri se inaugurează Centura Zalău, primul drum nou construit de o firmă din China | AUDIO

Kelemen Hunor, după ce moțiunea simplă împotriva ministrei Mediului a trecut în Senat cu votul social-democraților: „Această decizie…