Confidenţialitate

Adrian Hădean: “românii își dau auto-leșin prin mâncare și băutură, disperați să ajungă subiect de știri și numere într-o statistică a Ministerului Sănătății”

“E Duminica Floriilor pentru creștinii de rit ortodox, începe ultima săptămână dintr-un post lung pentru mulți dintre cei care ne ascultă acum, un post ceva mai scurt pentru alții sau un post pur și simplu inexistent pentru o bună parte a românilor.

Nu judec niciuna dintre categorii, nu vreau nici măcar să fac vreo apreciere referitoare la post, pentru că emisiunea aceasta nu-i despre asta. E posibil totuși ca din când în când, ce se vorbește aici să fie folositor și din această perspectivă. Exprimarea cu subiect și predicat îmi place la fel de mult ca aluzia și îmi îngâdui ca uneori să vă las, chiar să vă încurajez să faceți exercițiul cititului printre rânduri”, a început Adrian Hădean emisiunea Medium Rare.

“Motivul pentru care reporterii nu sunt lăsați în pace și trebuie să presteze inclusiv de sărbători e acela că în fiecare an, de cel puțin 20 de ani încoace, românii își dau auto-leșin prin mâncare și băutură, disperați să ajungă subiect de știri și numere într-o statistică a Ministerului Sănătății.

Desigur, nu toți, doar cei care fac coadă la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor și dispensarelor din fiecare localitate a României. Ceilalți au fost mai deștepți sau au televizor acasă și au apucat să afle care sunt și unde se află cele 11 suplimente alimentare care te ajută să treci peste greață, să vomezi mai puțin, să alungi mahmureala mai repede sau să eviți balonarea în ultimul moment.

Industria farmaceutică s-a prins repede că are o pâine bună de mâncat de pe urma acestui popor și începe să transmită mesaje adaptate la ocazie, fie că vorbim de Paști, Crăciun, Revelion sau întâi mai, fiind extrem de specifică atunci când vine vorba de recomandarea unui anume produs pentru un anume tip de afecțiune.

Ei știu deja despre noi că de Paști lovim mielul și ouăle fierte până ne pleznește burta, că de Crăciun rupem oala cu sarmale și că de 1 Mai jumătate din țară regurgitează micii plini de bicarbonat și usturoi. Mi-ar plăcea ca anul ăsta să le dăm fiori reci de îngrijorare farmaciștilor și să-i speriem cu spectrul falimentului, dar știu sigur că nu va fi așa. Dacă nu mă credeți, așteptați știrile de peste fix o săptămână. Poate ne iese la anu’, cine știe…”, a continuat chef Adrian Hădean.