Andrei Voica, fost câștigător Masterchef, la Medium Rare cu chef Adi Hădean – INTERVIUL VIDEO

Andrei Voica  avea 32 de ani cînd a câștigat  MasterChef 2015. A început să cocheteze cu domeniul culinar de mic, fiind nevoit să-şi gătească singur după antrenamentele la fotbal. A fost considerat favorit de mulți dintre participanții la MasterChef 2015, iar poveștile lui de la Medium Rare le veți regăsi cu siguranță ca o sursă bună de inspirație.

Originar din Craiova, Andrei Voica a lucrat ca manager de restaurant în Madrid, în localul „La Maquinilla 1911”, iar acum se pregătește pentru o nouă afacere, despre care povestește în interviul realizat de chef Adi Hădean la Medium Rare.

Reţeta lui Andrei Voica – “Crema de creveţi cu ciuperci şi mango” cu care a cîştigat prima probă de la MasterChef:

Ingrediente: 1 ceapă, 1 morcov, 1 căţel de usturoi, 6 creveţi, 4 ciuperci, 1 lingură muştar franţuzesc, 100 g smântănă.

Se călesc ceapa, morcovul, mango, patru creveţi şi ciupercile. Curăţăm creveţii de coajă şi se face un stock din resturile lor. Se macerează creveţii în muştar, usturoi şi ulei de măsline. Adăugăm stock peşte legumele călite, apoi smântâna. Lăsăm să se reducă puţin şi apoi blendăm. Trecem prin sită totul. Cei doi creveţi rămaşi se gătesc timp de un minut în tigaie. Prepararea necesită aproximativ 40 de minute.