Confidenţialitate

Start la înscrieri în programul „Noua Casă”: Avans minim de 5% pentru locuințe de până la 70.000 de euro | AUDIO

Din această săptămână, mai multe bănci au dat drumul înscrierilor pentru programul „Noua Casă”. Este vorba de creditele garantate de stat.

În cazul creditelor luate prin programul „Noua Casă”, dobânda este variabilă și se calculează în funcție de Indicele de Referință pentru Creditele acordate Consumatorilor (IRCC) plus o marjă fixă de cel mult 2%, adică undeva la 3,17%.

În cadrul programului „Noua Casă”, avasul minim este de 5% pentru locuințele de până la 70.000 de euro sau 15% pentru locuințe între 70.000 sau 140.000 de euro. Valoarea garantată de stat este de cel mult 60% din prețul locuinței.

Au fost făcute și modificări în cadrul programului. „Beneficiarii vor avea obligația să încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor conform normelor interne proprii ale finanțatorilor pe toată durata finanțării”, a spus Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor a alocat plafoanele anuale pentru cele 14 bănci participante: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC, ING, Raiffeisen, OTP, Banca Românească, Unicredit, Garanti, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo şi Alpha Bank.

Sursa foto: Unsplash / Tierra Mallorca

Citește și: Tecuci: Un șofer a răsturnat 1000 de litri de motorină pe o stradă cu trafic intens. Stația de carburanți și șoferul, sancționați | AUDIO