SRI nu a primit nici o sesizare în legătură cu vreo tentativă de asasinare a lui Liviu Dragnea

Serviciul Român de Informaţii nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în legătură cu o presupusă ameninţare la integritatea sa fizică, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Ovidiu Marincea a precizat, totuşi, că SRI nu are atribuţii legale privind paza şi protecţia demnitarilor români.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că, anul trecut, asupra sa ar fi existat o încercare nereuşită de a fi ucis.

Întrebat într-o emisiune tv dacă se doreşte să fie omorât, dacă este ameninţat cu moartea şi dacă are informaţii că s-ar pune la cale asasinarea sa, Liviu Dragnea a declarat: “Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (…) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază”.

Presupuşii asasini ar fi fost plătiţi de “un om foarte celebru în lume”.

Totodată, chestionat dacă persoanele respective au ajuns în preajma sa, şeful Camerei Deputaţilor a răspuns afirmativ.

Întrebat care era planul în acest caz, având în vedere că România nu este “un stat mafiot”, Liviu Dragnea a spus: “Ba da. (…) Suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie”, consemnează Agerpres.

Liderul social-democrat a precizat că s-au făcut cercetări cu privire la această tentativă. “Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu”, fiind întrebat dacă există un dosar în legătură cu acest caz.

Chestionat dacă se gândeşte la miliardarul american de origine ungară Gerge Soros, Dragnea a răspuns: “Nu, nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine. Nu mă gândesc eu la el. (…) Dar nu ştiu dacă aici era asta!”.

Nici Parchetul General, nici DIICOT nu au fost sesizate despre cele invocate de Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS