Confidenţialitate

Spitalul “focar” Suceava angajează asistente, infirmiere și brancardieri

Spitalul Județean Suceava, unde s-au îmbolnăvit cele mai multe cadre medicale și zeci de oameni au murit de COVID-19, angajează 63 de asistente, 40 de infirmiere și cinci brancardieri. Spitalul caută, în total, 108 noi angajați.

Potrivit anunțului publicat de marți pe site-ul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, se caută 55 asistente medicale generaliste, patru asistente medicale cu specialitatea dializă și patru asistente medicale pentru Departamentul Transfuzii.

Mai este nevoie și de 40 de infirmiere și cinci brancardieri.

Pe site-ul Spitalului au fost publicate alte două anunțuri de angajare.

Astfel, la 26 martie, Spitalul Județean din Suceava anunța că angajează, fără concurs, pe perioadă determinată de șase luni, 15 asistente medicale generaliste.

Tot pe perioadă determinată de șase luni și fără concurs, spitalul anunță că vrea să angajeze 15 infirmiere debutante și un autopsier debutant.

La Spitalul din Suceava a avut loc un accident epidemiologic care a dus la contaminarea mai multor cadre medicale. De asemenea, zeci de pacienți au murit după ce s-au infectat cu noul COVID-19.

Din cauza situației create la Suceava, orașul și opt comune din zona limitrofă au fost puse în carantină totală.