Confidenţialitate

Spitalul din Mediaș a început să preia pacienți cu COVID-19

Spitalul Municipal Mediaș, unde un bărbat a murit în așteptarea unui pat de terapie intensivă, funcționează, la o săptămână de la tragedie, la cote maxime pentru pacienții COVID.

„S-a intrat deja pe secția destinată COVID-19. În privința celor două paturi de terapie intensivă, s-au făcut solicitări pentru angajare pentru acest sector, însă până când situația se va rezolva, asistența medicală pe această linie va fi asigurată de medicii de ATI ai spitalului, care se vor echipa și vor îngriji pacientul COVID-19”, a spus directorul adjunct al DSP Sibiu, Adela Morar, pentru Mediafax.

Cele două paturi de ATI de la Spitalul din Mediaș sunt de terapie intermediară, standard permis de nivelul unității medicale, însă permit intubarea pacientului.

În afara paturilor de terapie intensivă, în pavilionul pentru COVID de la Mediaș sunt și 20 de paturi pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 cu afecțiuni medii.

În urmă cu o săptămână, un bărbat de 65 de ani, din Mediaș, a murit așteptând un pat de ATI pentru bolnavi de COVID-19, în condițiile în care singurul spital care putea asigura terapie intensivă în județul Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, era plin.