Confidenţialitate

Spitalul de Arși din București va fi controlat de Ministerul Sănătății (AUDIO)

Ministerul Sănătății trimite corpul de control la Spitalul de Arși din București, după ce o fată cu arsuri grave ar fi fost externată deși nu era vindecată complet.

Acuzațiile sunt făcute de familia pacientei de 21 de ani, care susține că tânăra a primit recomandări sumare după externare. Doctorii ar fi sfătuit familia – printre altele – să îi aline rănile cu cremă de galbenele.

În plus, a contractat și o infecție din spital și a ajuns să fie internată din nou, la Arad.

Pe de altă parte, Spitalul de Arși din București susține că pacienta a plecat vindecată, dar confirmă infecția luată din unitatea spitalicească.

Fata în vârstă de 21 de ani a suferit arsuri pe 35% din suprafața corpului, în timpul unei explozii produse într-o garsonieră din Satu Mare, din cauza unei acumulări de gaze, la sfârșitul lunii noiembrie.

După ce a fost tratată timp de aproape două luni în Spitalul de Arși din București, tânăra a fost externată.

Familia acuză că fata nu era vindecată complet în momentul în care a părăsit spitalul, reclamă la Europa fm Andreea Bota, sora pacientei:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Familia povestește și că principala recomandare a medicilor a fost să-i îngrijească rănile cu cremă de gălbenele.

În replică, medicul Sorin Parafca, cel care a îngrijit-o pe tânără în timpul șederii în Spitalul de Arși, a declarat pentru Europa FM, că în momentul externării plăgile erau vindecate din punct de vedere chirurgical.

El confirmă totuși infecția cu klostridium dificile, contractată în spital:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă în acest caz și a trimis Corpul de Control la Spitalul de Arși pentru a verifica în ce condiții a fost externată pacienta, ne-a declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al instituției:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Specialiștii de la Ministerul Sănătății vor verifica toate documentele pacientei din momentul internării și până când a fost preluată de familie.

Fata de 21 de ani se află acum la Terapie Intensivă în spitalul Județean Arad, pentru că starea ei de sănătate s-a înrăutățit.