Confidenţialitate

Spania: Autoritățile iau în calcul să monitorizeze pandemia Covid-19 la fel ca gripa, fără să mai numere fiecare caz | AUDIO

În Spania, autoritățile iau în calcul să monitorizeze pandemia de coronavirus la fel ca gripa, adică fără să numere fiecare caz în parte sau să-i testeze pe toți ce cu simptome.

E o dezbatere care ar trebui să aibă loc la nivel european, spune premierul Pedro Sanchez. Guvernul spaniol intenționează și să limiteze prețul testelor COVID de tip antigen. Mai multe farmacii au avut luna trecută probleme cu stocurile.

Premierul spaniol Pedro Sanchez spune că ar putea fi timpul de schimbare a modului în care este gestionată pandemia de COVID. Într-un interviu pentru un post de radio din Spania, el a amintit de numărul mai mic de cazuri care duc la deces în ultima perioadă.

Acesta a spus că mortalitatea a ajuns acum la 1% și a adăugat că evoluția pandemiei ar trebui analizată în parametri diferiți.

„Este o dezbatere pe care încercăm s-o pornim la nivel european”, a spus Pedro Sanchez.

Premierul spaniol a adăugat că autoritățile de la Madrid iau în calcul să limiteze prețul testelor COVID-19 de tip antigen.

Prețurile mari, dar și lipsa de stocuri în mai multe farmacii, au dus la proteste de la asociații ale consumatorilor și ale politicienilor din opoziție. Au cerut ca testele să fie la vânzare și în supermarketuri.

Spania va cumpăra luna aceasta și aproape 350.000 de doze din pastila anti-virală Pfizer, a mai anunțat Pedro Sanchez. Aceasta poate fi luată de persoanele cu cazuri ușoare sau moderate de COVID-19 și reduce riscul de spitalizare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Citește și: SUA: O instituţie financiară de pe Wall Street și-a anunțat angajații nevaccinați că vor intra în concediu fără plată, apoi vor fi concediați | AUDIO