Confidenţialitate

SUA: O instituţie financiară de pe Wall Street și-a anunțat angajații nevaccinați că vor intra în concediu fără plată, apoi vor fi concediați | AUDIO

Grupul bancar american Citigroup și-a anunțat angajații  nevaccinați anti-COVID că, din 14 ianuarie, contractele lor de muncă vor înceta.

Măsura a fost pregătită încă din toamnă iar termenul limită se apropie. Conducerea Citigroup nu vrea să renunțe la politica „no-jab, no job”, adică fără vaccin, fără loc de muncă.

Va fi o măsură aplicată în două etape, cum au procedat și alte țări, precum Italia în sectorul medical. Și în cazul Citigroup, angajații care nu se vor vaccina până la 14 ianuarie, vor intra în concediu fără plată și apoi li se va desface contractul de muncă.

Citigroup va deveni prima mare instituţie financiară de pe Wall Street care va pune în practică această politică de tip „no-jab, no job”.

Un document obținut de angenția Bloomberg arată că aceste contracte vor înceta până la sfârșitul lunii. În document se arată: „Sunteţi bineveniţi să aplicaţi pentru alte poziţii la Citi în viitor, atâta timp cât respectaţi politica Citi în domeniul vaccinării”.

Alte mari corporații își pun problema cum să readucă la muncă toți angajații sau cum să îi mențină în siguranță în condițiile creșterii alarmante de infectări.

Alte companii au încurajat munca de acasă, testarea și vaccinarea, fără să condiționeze păstrarea locului de muncă de imunizarea anti-Covid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Iorgu Ianuși

Citește și: După luni de tensiuni, a început seria de discuții între Rusia și Occident. Prima întâlnire are loc la Geneva | AUDIO