Confidenţialitate

Sorina Pintea: România va activa mecanismul de protecție civilă în cazul imunoglobulinei – AUDIO

România solicită ajutor statelor din Uniunea Europeană care pot interveni în criza de imunoglobulină de la noi din țară.

Ministrul sănătății, Sorin Pintea, spune că a declanșat mecanismul de protecție civilă:

“Statele membre care sunt conectate la acest sistem văd alerta noastră și ne pun la dispoziție eventualele unități care pot să ni le ofere. Nu știu când o să putem primi cantitățile, dar odată ce am lansat acest apel, statele răspund și apoi există niște proceduri, prin care noi vom putea aduce aceste medicamente în țară, dacă acestea ne sunt puse la dispoziție” a spus Sorina Pintea la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sorina Pintea spune că apelul de ajutor este necesar în contextul în care, lunile trecute, nu au fost primite destule fiole de imunoglobulină:

“Luna aceasta nu se preconizează niciun transport, deci nu ni se aduce nicio fiolă. Luna trecută ni s-au adus 1600 de flacoane dintr-un necesar de minim 3000, maxim 7000. Prin urmare, nu mia puteam aștepta” spune Sorina Pintea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, pacienții cu nevoie de imunoglobulină au rămas fără tratament încă din iulie-august 2017, când aceștia și rudele lor au tras primele semnale de alarmă.

De atunci, în țară au intrat prea puține doze de imunoglubulină, insuficiente pentru numărul mare de pacienți.