Confidenţialitate

Sondaj: Peste 40% dintre angajații români spun că își vor căuta un alt loc de muncă dacă nu le crește salariul în 2023

Peste 40% dintre angajații români spun că dacă nu le crește salariul anul acesta, își vor căuta alt loc de muncă. Așa arată un nou sondaj prezentat astăzi. O treime dintre angajați ar avea nevoie de o majorare de salariu de 20-30%.

Jumătate dintre angajați se așteaptă ca, în contextul scumpirilor continue, să le crească salariile în acest an.

41% spun că, dacă nu se va întâmpla, își vor căuta alt loc de muncă. Alți aproape 20% spun că vor încerca să negocieze cu șeful direct, iar 13% își vor căuta o colaborare suplimentară.

35% dintre cei chestionați spun că salariul le crește anual. Doar 8% spun că se vor descurca foarte bine chiar dacă nu li se va mări salariul.

Dacă nu vor avea un salariu mai mare anul acesta, aproape 30% dintre angajați spun că vor reduce cheltuielile, vor pleca mai puțin în vacanțe și vor lua produse mai ieftine.

În ceea ce-i privește pe angajatori, peste 60% au de gând să le mărească veniturile angajaților în 2023. 20% vizează doar anumite poziții. 17% spun de pe-acum că nu vor face nicio creștere de salariu.

Sondajul a fost făcut de site-ul undeelucram.ro în decembrie pe aproximativ 3.800 de angajați și aproape 450 de angajatori.

Foto: Shutterstock

Citește și: Mulți români sunt interesați de refinanțarea creditelor. Broker: Pierd pe termen lung | AUDIO