Social-democrații și unii miniștri sunt de părere că Victor Ponta trebuie să rămână în funcția de premier

Mai multe voci din PSD au sărit imediat în apărarea lui Victor Ponta.

Mai mulți membri ai coaliției de guvernare sunt de părere că premierul nu trebuie să-și dea demisia.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, consideră că mandatul ȘEFULUI Executivului este dat de voturile românilor și că Victor Ponta nu trebuie să plece de la Palatul Victoria.

De aceeași părere este și ministrul Agriculturii – Daniel Constantin – care spune că Victor Ponta se bucură în continuare de susținerea coaliției.

 

Imediat după ce DNA a anunțat că premierul este urmărit penal, mai multe voci din PSD i-au luat apărarea lui Victor Ponta.

Președinta Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, spune că șeful Executivului trebuie să își continue mandatul. Aceasta susține că este suspectă apariția acestui dosar exact în ziua depunerii moțiunii de cenzură a PNL.

Politica se face în Parlament – a concluzinat Rovana Plumb.

Și purtătoarea de cuvânt a PSD – Gabriela Firea – a transmis un comunicat de presă în care spune, cităm, este mai mult decât suspect că DNA l-a chemat pe Ponta chiar în ziua moțiunii.

”Am auzit voci în spațiul public care cereau deja demisia domnului Victor Ponta. Cred că este absurd! Domnul Victor Ponta nu are niciun motiv să își dea demisia, ci trebuie să își încheie mandatul dat de cetățeni.

Potrivit senatorului PSD, premierul nu a avut niciodată, ca avocat sau în altă calitate, o relație juridică de niciun fel cu Complexurile Energetice Turceni și Rovinari.

Gabriela Firea concluzionează: ”până la urmă, nu DNA face guvernare!”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS