Site-ul Ministerului Apărării, blocat temporar

ACTUALIZARE: Ministerul Apărării anunță miercuri că nu a fost vorba despre un atac informatic în cazul site-ului oficial al ministerului, care a picat, ci de o defecțiune tehnică la unul dintre servere.

„Eroarea fost inregistrata la 10.45 și la 11.30 a fost rezolvată. Pe aceste servere sunt doar informatii neclasificate, deci și dacă ar fi fost un atac nu ar fi fost pericol de scurgeri de informatii”, anunță reprezentanții MApN.

Sursa citată mai anunță că problema a fost rezolvată prompt de Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN

Site-ul oficial al Ministerului Apărării nu a funcționat miercuri dimineața, surse din cadrul instituției spunând că la prima vedere este vorba despre un atac cibernetic.

Site-ul oficial al Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri și, pentru a rezolva problema, reprezentanții instituției au dispus deconectarea de la rețea, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din Minister.

Surse din Ministerul Apărării, au precizat, pentru MEDIAFAX, că site-ul oficial al instituției a fost atacat de hackeri. Pentru a fi remediată situația, s-a dispus conectarea de la rețea, însă sunt efectuate în continuare verificări.

Atunci când este accesată pagina, mesajul afișat este: „Acest site nu poate fi accesat” și se mai precizează că adresa de IP nu poate fi identificată.

Acesta nu este un caz izolat. În urmă cu câteva săptămâni, sistemele informatice ale mai multor spitale din țară au fost afectate de atacuri cibernetice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS