Confidenţialitate

Sistemul de învățământ trebuie să se adapteze, și după pandemie, la sistemul de predare online, susține Sorin Costreie, consilierul premierului | AUDIO

Sistemul românesc de învățământ trebuie să se adapteze și după pandemie la sistemul de predare Online și să aducă îmbunătățiri în acest demers, susține prorectorul Universității din București, Sorin Costreie, actual consilier al premierului:

”Trebuie să învățăm să ne mișcăm în mod natural în online, să trecem foarte ușor la combinația asta hibridă, pentru că apele pandemiei se vor retrage, dar online-ul va rămâne. Și cred că noi, de acum încolo, vom funcționa într-un context hibrid. Adică ședințe, ore, cursuri, se vor face și după pandemie și după ce nu vom mai avea mască și distanțare socială și în online. Pentru că ne-a arătat online-ul că, pe alocuri, este bun”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Invitat în emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM – profesorul universitar subliniază importanța pregătirii profesorilor în domeniul competențelor digitale.

”Acum, în acest context, noi am putea oferi lecții de calitate tuturor copiilor noștri. Să se facă o bază de date, a unor cursuri predate la toate nivelurile, predate de cei mai buni dintre noi, nu neapărat cei mai buni specialiști, dar și cei care s-au adaptat și știu și au aceste competențe…

Cei mai buni în online, în predarea online…

Exact, e foarte important ca elevul să se simtă bine și să învețe”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România s-a confruntat – ca și alte state – cu două pandemii: cea de COVID-19 și cea a știrilor false, mai spune consilierul premierului:

”Noi, de fapt, am avut două pandemii. Pandemia virusului Covid, care ne-a lovit frontal, urmată de amplificarea știrilor false, care a amplificat teoriile conspirației, care subminează încrederea în autoritățile statului și care, într-un cerc vicios, după aceea, ne subminează chiar lupta cu Covid 19. De ce? Pentru că oamenii nu vor să se vaccineze, pentru că nu au încredere în instituții, că văd tot felul de discrepanțe de comunicare, de acțiune”. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prorectorul Universității din București, Sorin Costreie – actual consilier al premierului: – în emisiunea Piața Victoriei cu Ioana Ene Dogioiu.