Confidenţialitate

„Sistare lucrări. Lipsă finanțare”: La linia 5 de tramvai nu se mai lucrează pentru că Primăria Capitalei nu a plătit o mare parte din proiecte. Reacția Primăriei | AUDIO

„Sistare lucrări. Lipsă finanțare” – este afișul care a fost lipit în mai multe zone de pe șantierul lucrărilor de modernizare a liniei 5 de tramvai din Capitală. Firma acuză Primăria Capitalei că nu a plătit o mare parte din lucrări. Edilul Nicușor Dan se „lăuda” în urmă cu câteva săptămâni că stadiul lucrărilor este la 50 la sută. Primăria susține că în urma unei rectificări bugetare va achita facturile restante.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezentat ca un mare proiect de infrastructură pentru transportul în comun din București, modernizarea liniei 5 de tramvai – cea care leagă nordul de centrul Capitalei – s-a oprit. Constructorul nu a mai trimis începând de ieri muncitori pe șantier. Susține că primăria nu a plătit până acum o mare parte din facturi. În mai multe zone de pe Bulevardul Barbu Văcărescu au apărut afișe cu textul ”Sistare lucrări. Lipsă finanțare”.

Ce spune primăria?

Are bugetul necesar pentru finalizarea lucrărilor. Edilul discută în aceste zile cu consilierii generali despre proiectul de rectificare bugetară care va fi pus pe ordinea de zi în următoarea ședință de Consiliu.

Ulterior aprobării, facturile restante vor fi achitate antreprenorului.

Lucrările au început în februarie și ar trebui să fie gata până în martie anul viitor. Se vor înlocui șinele vechi cu unele noi pe o lungime de 4 kilometri pe tronsonul cuprins între Podul Băneasa și Bd. Ștefan cel Mare.

Sursa foto: Europa FM / Ada Sârbu

Citește și: ANPC: Consumatorii au dreptul, în urma anulării zborurilor, la compensații între 250 și 600 de euro, în funcție de distanța parcursă cu avionul | AUDIO