Confidenţialitate

Sindicatul Cartel ALFA cere demiterea Ministrului Muncii | AUDIO

Începe o saptamână sindicală fierbinte : Cartel ALFA cere demiterea Ministrului Muncii și transferul unui procent din contribuțiile sociale înapoi către angajator . Într-un comunicat, sindicaliștii il acuză pe ministrul Marius Budăi că interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social, invitând doar anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege. Cartel Alfa se solidarizează și cu greva din educație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit sindicaliștilor din Cartel Alfa, proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR –precum  reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii –  au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali.

Lipsa de transparență si modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii sfidătoare, precum pensiile speciale,  ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles, ar arata clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză.

Reprezentantii Cartel Alfa considera ca primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este DEMITEREA actualului ministru al muncii, Marius Budai, dupa care sa se intre intr-un dialog social real și responsabil.

Sindicalistii mai cer revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuțiile sociale ale angajaților înapoi către angajator.

Comunicatul CNS Cartel Alfa mai arata ca greva actuala din educatie este  rezultatul deciziilor politice greșite, al lipsei de preocupare, empatie și solidaritate cu cei care muncesc si al rupturii majore dintre clasa politică și cetățeni.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Greva din educație continuă, anunță sindicatele