Confidenţialitate

Sindicaliștii din sănătate vor protesta în fața Guvernului | AUDIO

Mitingul este organizat de Federația Solidaritatea Sanitară și va începe la ora 14.00.

Co-președintele Federației, Radu Vasile a spus la Europa FM că protestarii cer doar să se aplice legile actuale care prevăd sporuri pentru medici și pensii de urmaș pentru copiii ai căror părinți mor la datorie, în spitale.

O altă revendicare se referă la creșterea salariilor pentru infirmiere și brancardieri, începând cu 1 ianuarie. Iar protestele vor continua săptămânal, până la primirea unui răspuns favorabil din partea Guvernului, spune liderul sindical:

„Sper să ajungem la un dialog, pentru că nu solicităm nimic nici aberant, nu cerem dublări de salarii. Cerem aplicarea legilor actuale”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lista revendicărilor nu reflectă nimic din ceea ce trăiesc medicii în spitale, în această perioadă, spune copreședintele Federației Solidaritatea Sanitară:

„Oamenii sunt speriați, sunt obosiți, încearcă să-și găsească ce fel de supapă. Până în septembrie cazurile erau acceptabile, adică în fază medie, nu se ajungea în fază critică. La ora actuală a devenit foarte agresiv, se degradează pacienții în perioade de ore, nu într-o săptămână.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Singura soluție care mai poate opri creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri de COVID-19 în România este carantina, spune liderul Federației Solidaritatea Sanitară, Radu Vasile:

„Uitați-vă în Europa, au început și anunță, în mod oficial, lockdown-ul. E singura soluție prin care într-o lună de zile poți să scazi numărul de infectați.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre creșterea numărului de locuri la Terapie Intensivă, liderul sindical spune că pot fi aduse oricât de multe paturi, dar nu sunt medici care să preia un număr atât de mare de pacienți.