Confidenţialitate

Sindicaliştii din penitenciare ameninţă cu blocarea activităţii

Sindicaliştii din penitenciare anunţă că de luni, nu vor mai efectua ore suplimentare, ceea ce ar putea duce la blocaje în puşcării.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, spune că recent, şefii instituţiei i-a anunţat pe angajaţi că nu mai sunt bani pentru plata tuturor drepturilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Având în vedere că bugetul aprobat pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor pe anul 2019 nu asigură resursele necesare plăţii drepturilor de natură salarială pentru angajaţii din sistemul penitenciar, pe fondul lipsei unor soluţii viabile la nivelul Ministerului Justiţiei, azi, 29 martie, am solicitat o întâlnire cu prim-ministrul Viorica Dăncilă pentru rezolvarea urgentă a acestei probleme. Precizăm că, în contextul îngheţării salariilor prin OUG 114/2018, din lipsa alocaţiilor bugetare conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ne-a informat în data de 19 martie că doar 83% din fondul de salarii este asigurat şi că, în plus, instituţia nu poate asigura plata orelor suplimentare, actualizarea drepturilor de hrană şi echipament, decontul cheltuielilor pentru servicii turistice şi angajarea promoţiilor de absolvenţi”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În acest moment, angajaţii din penitenciare au ajuns să lucreze un milion de ore suplimentare fără să fie plătiţi, mai spune liderul sindical.

Din cauza deficitului de personal,  incidentele din puşcării s-au înmulţit- 8.700 în ultimii 2 ani.

Sorin Dumitraşcu avertizează că îi va sfătui pe angajaţi să nu mai stea peste program dacă nu vor fi plătiţi pentru munca suplimentară .

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliştii îi cer premierului Viorica Dăncilă să se întâlnească cu ei în vederea rezolvării blocajului.