Confidenţialitate

Simona Halep este noul lider mondial în clasamentul WTA

Calificată în finala turneului de tenis de la Beijing, Simona Halep urcă pe primul loc în ierarhia feminină.

În penultimul act al competiției din China, românca s-a impus în fața letonei Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4.

Simona Halep va fi, începând de luni, NOUL NUMĂR 1 WTA, depășind-o peGarbine Muguruza.

Simona Halep devine prima româncă lider mondial în tenis
, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974.

Halep este a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Ochii Simonei Halep s-au umplut de lacrimi în momentul în care a primit oficial vestea că este noul număr 1 mondial în clasamentul WTA. Momentul a fost marcat simbolic printr-un aranjament floral sub forma cifrei 1, oferit Simonei Halep la finalul meciului disputat sâmbătă cu Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4.

“Este un moment extrem de emoţionant, nu credeam să mai trăiesc asemenea momente. Simona e mare, e extraordinară. Este foarte important şi măreţ pentru ea şi tenisul românesc. Am auzit de ea când avea 14 ani, fiind în România, în trecere, când Florenţa Mihai m-a rugat să trec pe la terenul ei, să bat mingea cu fetele, cu Halep, cu Irina Begu şi Andreea Mitu”, a reacționat Virginia Ruzici, fosta câştigătoare a turneului de la Roland Garros şi managerul Simonei Halep.

Simona Halep a mai avut de trei ori în acest sezon șansa de a lider WTA, dar le-a ratat, în finala de la Roland Garros (pierdută în fața Jelenei Ostapenko), în sferturi la Wimbledon (cu Johanna Konta) și în finala de la Cincinnati (cu Garbine Muguruza).