Confidenţialitate

Virginia Ruzici: Simona e extraordinară!

Virginia Ruzici, fosta câştigătoare a turneului de la Roland Garros şi managerul Simonei Halep, a declarat că Simona a reuşit o performanţă extraordinară, ajungând  în vârful ierarhiei WTA.

Fosta jucătoare spune că  de acum totul îi va fi mai uşor  Simonei din punct de vedere psihologic.

“Este un moment extrem de emoţionant, nu credeam să mai trăiesc asemenea momente. Simona e mare, e extraordinară. Este foarte important şi măreţ pentru ea şi tenisul românesc. Am auzit de ea când avea 14 ani, fiind în România, în trecere, când Florenţa Mihai m-a rugat să trec pe la terenul ei, să bat mingea cu fetele, cu Halep, cu Irina Begu şi Andreea Mitu.

Mi-am dat seama că era cea mai talentată. Când a câştigat Roland Garros la juniori am estimat potenţialul ei la primele zece din lume. Am avut o viziune, ca să spun aşa, şi am dorit să lucrez alături de ea.  Simona a avut multă presiune până acum, va trebui să muncească mai mult pentru a se menţine acolo, dar din punct de vedere psihologic va fi mai uşor pentru ea. Va fi eliberată de această presiune care a fost pe capul ei în ultimii trei ani. A jucat acum cu multă luciditate, iar după ce a învins-o pe Şarapova s-a eliberat complet. E bine că s-a întâmplat acest lucru la un astfel de turneu, nu la un Grand Slam“, a declarat Virginia Ruzici la Digisport.

Virginia Ruzici a menţionat că nu se află în China alături de Simona Halep, dar va merge la Turneul Campioanelor de la Singapore. “De un manager nu este nevoie în fiecare turneu. Pot să-mi fac treaba şi de mai departe. Voi fi alături de ea la Singapore“.

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, s-a impus la Roland Garros cinci ani după ce a făcut-o Ilie Năstase, în 1978, după ce a învins în ultimul act tot o jucătoare din Iugoslavia, pe Mima Jaosovec.