Confidenţialitate

SIBIU: Protestul „Vă vedem” se suspendă

Protestul „Vă vedem din Sibiu”, organizat de 669 de zile, a fost suspendat „pentru moment, până la configurarea unei noi formule de guvernare”, au anunțat reprezentanții mișcării civice pe pagina de Facebook.

Organizatorii protestului „Vă vedem din Sibiu” au anunțat, vineri seara, pe pagina de Facebook a inițiativei, că prezența în stradă nu mai are obiect, întrucât protestul „nu are un adresant cert”, notează Mediafax.

„Pentru moment, până la configurarea unei noi formule de guvernare, protestul nostru nu are un adresant cert. Așadar, prezența noastră în stradă nu ar avea obiect”, se scrie în postarea de pe rețeaua de socializare.

Decizia a fost luată după adoptarea de către Parlament a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

„Însă, indiferent dacă mai suntem fizic prezenți în stradă sau nu, revendicările noastre sunt aceleași care ne-au ținut în stradă 669 de zile la rând. Cerem așadar oricărui guvern viitor & Parlamentului: 1) repararea legilor justiției; 2) rezolvarea votului pentru diaspora; 3) vot în 2 tururi pentru primari; 4) desecretizarea documentelor privitoare la 10 august; 5) repararea efectelor nocive ale OUG 114”, au mai transmis reprezentanții mișcării civice.

Protestul mut a avut loc zilnic în ultimele 669 de zile în fața sediului PSD Sibiu.