Confidenţialitate

Sfaturi utile pentru ameliorarea sinuzitei

În acest anotimp mulți dintre noi se confruntă cu neplăcerile cauzate de răceală: strănutul, tusea, nasul înfundat și uneori febra.

Răceala presupune infecția aparatului respirator superior cauzată de mai multe tipuri de virusuri.

O complicație frecventă a răcelii este sinuzita, care reprezintă inflamația unor cavități pline cu aer situate la nivelul craniului, în dreptul frunții, maxilarelor sau la rădăcina nasului.

Simptomele uzuale sunt durerea și presiunea apărute la nivelul feței și capului, nasul înfundat, durerile dentare, pierderea mirosului și chiar tusea.

Sinuzita poate fi acută, cu un debut brusc sau cronică, atunci când durează o perioadă lungă de timp și devine dificil de tratat.

Fie că este vorba despre o infecție bacteriană, fie că este vorba de o cauză virală sau de alergii există câteva sfaturi utile pentru cei cu probleme ale sinusurilor.

Aerul uscat irită mucoasa. Astfel este bine să aveți un umidificator în camera în care petreceți mult timp. De asemenea, aburii inhalați aduc un beneficiu. Sunt recomandate infuziile cu rostopască și mușețel.

Evitați fumul de țigară – acesta conduce la inflamarea pereților sinusurilor și favorizează înmulțirea bacteriilor.

Hidratarea organismului este extrem de importantă. Consumați mult ceai cald sau apă și evitați băuturile ce conțin cafeină sau alcool.

Multe studii au demonstrat eficiența spălăturilor nazale cu soluții sterile saline.

De asemenea, stimularea circulației de la nivelul sinusurilor prin masarea zonelor respective contribuie la atenuarea durerii.