Sfaturi pentru îngrijirea pisicii

Pisica este un animal mai independent decât câinele, însă are nevoie de atenția și de grija ta. Pisica are nevoi de bază, dar și nevoi adecvate stilului ei de viață.

Mergi cu pisica la medicul veterinar

Mergi cu pisica la medicul veterinar pentru controale si vaccinări regulate. Stabilește cu medicul veterinar graficul de deparazitări, sterilizarea, vizitele periodice, analizele necesare. Medicul te va ajuta să o menții sănătoasă. Sterilizeaz-o ca să o ajuți să fie sănătoasă. Citește mai multe despre sterilizarea pisicii sau a motanului.

Medicul veterinar îți va spune și ce plante de apartament pot fi periculoase pentru pisică. În plus, e bine să îți alegi cu atenție produsele de igienă (există unele recomandate pentru animalele de companie) și să nu lași pisica să aibă acces la substanțe periculoase,ca să eviți accidentele.

Menține-o activă

Efortul fizic zilnic este foarte esenţial şi joacă un rol important în combaterea obezității la pisică (indiferent că e sterilizată sau nu).  Există ansambluri de joacă, jucării care să o țină ocupată și să nu lenevească toata ziua. Dacă are tendința să se plictisească, îi poți lăsa prin rotație jucăriile. Astfel nu se va agăța de lucrurile de prin casă sau de mobilier. Nu îi lăsa la îndemână ghemotoace de staniol/ aluminiu; atenție și la papiote sau ațe; le poate înghiți, iar în cazul aluminiului, intoxicația este gravă, o urgență medicală.

Alimentație adecvată, de calitate

Asigură-te că pisica ta are parte de tipul de alimentaţie în funcție de vârstă si nevoi.Respectă cantitatea recomandată şi nu îi lăsa mâncare la discreție, dar în schimb să aibă permanent la dispoziţie apă curată.

În cazul pisicilor castrate se recomandă o hrană specială pentru starea fiziologică şi vârsta fiecareia. Le vom oferi o hrană mai săracă în grăsimi şi carbohidraţi şi mai bogată în fibre, care oferă saţietate.

Nu îi da mâncare gătită, nu îi da deloc carne crudă. Oricât de pofticioasă ar părea că este, dacă vrei să o răsfeți, atunci oferă-i un produs special pentru pisici.

Alătură-te comunității Facebook Pisici delicate și intră în aplicația Sterilizarea este bună pentru a discuta mai multe cu medicii veterinari și specialiștii PURINA PRO PLAN® despre îngrijirea pisicii și sterilizare! Peste 100 de cabinete și de clinici veterinare s-au alăturat campaniei inițiate de Nestlé PURINA, până la finele lunii aprilie fiind oferite carduri cadou de servicii medicale de 50 de lei și produse destinate pisicilor sterilizate la prețuri speciale.