Alimentația pisicii după sterilizare

Luarea în greutate

Alege sterilizarea pisicii ca o modalitate de prevenție a nenumărate afecțiuni grave și nu te teme că pisica se va îngrășa după sterilizare. Discută cu medicul veterinar dacă ai întrebări! Există niște schimbări hormonale după operația de sterilizarea care pot încetini metabolismul pisicii tale, de aceea are nevoie de o hrană care să țină cont de nevoile organismului. Da, poate lua cel mai mult mult în greutate în primele 2-4 luni după operație, dar dacă îi oferi alimentația potrivită, daca te asiguri că face și mișcare, atunci nu ai de ce să îți faci griji. Pe de altă parte, ai grijă să renunți la obiceiurile nesănătoase – precum mâncare la discreție, fără limită. Reducerea numărului de recompense și creșterea nivelului de activitate fizică sunt foarte importante, nu doar pentru pisica sterilizată.

Pisica are nevoie acum de o hrană mai săracă în grăsimi și carbohidrați și mai bogată în proteine și fibre pentru menținerea masei musculare și conferirea unei senzații de sațietate. Pentru aceste nevoi au fost create formule speciale de hrană, precum PURINA PRO PLAN® STERILISED. Aceastea combină nutrienți esențiali – inclusiv vitaminele A, C și E, și acizii grasi omega 3 și omega 6 – într-o dietă pentru pisici bogată în proteine și săracă în grăsimi, care susține un pH urinar fiziologic, prevenind afecțiunile urinare.

Probleme cu rinichii

De asemenea, problemele urinare sunt boli comune ale pisicilor și trebuie tratate cu atenție mai ales după astfel de intervenții. Formulele de hrană speciale trebuie să combine, pe lângă unconținut optim de protein (stabilit de experți) și un conținut redus de grăsimi și diferiți nutrienți, precum aminoacizi, acizi grași esențiali și antioxidanți care ajută la reducerea radicalilor liberi și susțin sănătatea sistemului imunitar. Astfel hrana va asigura și menținerea unei greutăți corporale optime, dar va contribui la reducerea riscului apariției de calculi renali sau alte afecțiuni ale tractului urinar la pisicile sterilizate sau castrate. În plus, datorită texturii lor crocante, buletele contribuie la protejarea dinților împotriva formării plăcii dentare și a depunerilor de tartru.

Pisicile şi selectivitatea în materie de gusturi

Consumul unor alimente nepotrivite poate duce la probleme serioase de sănătate. Pe lângă parametrii nutriționali, specialiștii PURINA au ținut cont în dezvoltarea formulei și de importanța gustului; astfel, buletele au un gust plăcut și sunt pe placul pisicilor. Știm că pisicile pot fi mai exigente în privința hranei lor, de aceea poți încerca și variantele de hrană umedă pentru pisici sterilizate.

Așadar, după sterilizare, alege o hrană potrivită pentru pisici sterilizate, respectă cantitatea indicată pe ambalaj în funcție de vârsta și greutatea pisicii. Un cântar electronic ar putea fi de ajutor în împărțirea porțiilor. De asemenea, asigură-te că pisica are mereu la îndemană un bol cu apă proaspătă.

Dacă respectăm toate aceste reguli, ne vom bucura mai mulți ani de giumbușlucurile și drăgălășeniile pisicilor noastre.

Alătură-te comunității Facebook Pisici delicate și intră în aplicația Sterilizarea este bună pentru a discuta mai multe cu medicii veterinari și specialiștii PURINA PRO PLAN® despre îngrijirea pisicii și sterilizare! Peste 100 de cabinete și de clinici veterinare s-au alăturat campaniei inițiate de Nestle PURINA, până la finele lunii aprilie fiind oferite carduri cadou de servicii medicale de 50 de lei și produse destinate pisicilor sterilizate la prețuri speciale.