Confidenţialitate

Nouă motive să îţi sterilizezi pisica

Circulă tot felul de mituri împotriva sterilizării pisicilor, însă iată care sunt principalele nouă argumente pro sterilizare.

  1. Pisicile sterilizate nu vor mai intra în călduri

Sterilizarea pisicilor nu numai că elimină apariţia gestatiilor nedorite dar, în acelaşi timp, poți preveni multe afecțiuni grave și accidente din perioada de călduri. În plus, poți scăpa de comportamentale asociate cu maturitatea sexuală care sunt neplăcute atât pentru pisica, cât şi pentru stăpân. O pisică de apartament va deveni uşor victima hormonilor şi va vocaliza asta, va urina mai des şi chiar va încerca să evadeze din locuinţă; în plus poate marca prin diverse locuri, creând un stres și pentru familie.

  1. Scutește pisica sau motanul de o experiență neplăcută

În timpul peregrinărilor și a împerecherii, pisica poate suferi accidente sau contracta diferite boli care se pot răspândi cu uşurinţă. Poate fi victima altor animale, se poate rătăci. Manifestările pisicii atrag masculii și de la distanțe de câțiva kilometri, care vor sfârși prin a se bate pentru atenția femelei. Ritualul de împerechere poate fi violent. Naşterea, mai ales dacă pisica este foarte tânără, poate reprezenta un risc pentru sănătatea ei și în cazul pisicilor foarte tinere, le afectează dezvoltarea.

  1. Va fi redus numărul pisicilor abandonate

Nesterilizarea este principala cauză a creșterii numărului de pui nedoriți, care vor fi abandonați. Numărul puilor pe care îi va naşte o pisică variază în funcţie de vârsta pisicii, de la 1 la 8 pisoi. Există statistici care spun că o pisică și puii ei cu progeniturile lor, în nouă ani pot genera peste 11 milioane de pisici

  1. Este fals că pisica se va îngrăşa obligatoriu după sterilizare!

Kilogramele în plus pot fi cauzate de sedentarism, de recompensele dese sau de mâncarea neadecvată. Greutatea pisicii va rămâne la fel dacă va fi hrănită adecvat, cu hrana pentru pisici sterilizate și va fi stimulată să facă mișcare. Asigură-i jucării amuzante și monitorizează tot timpul aportul alimentar pentru a-ţi menține pisica la o greutatea potrivită.

  1. Masculul castrat nu va mai avea probleme de comportament

Un motan nesterilizat va face aproape orice pentru a-şi găsi o parteneră, inclusiv va încerca să evadeze din casa sau sară peste gard doar ca să fugă. Și, odată ce este liber să călătorească, riscă să fie lovit de o mașină și de a fi rănit grav sau poate contracta diferite boli din luptele cu alți motani. Multe probleme de agresivitate pot fi evitate prin sterilizarea motanului atunci când el este încă tânăr. Iar dacă nu evadează, va marca apartamentul sau casa, un obicei deloc plăcut pentru familie.

  1. Eviţi afecţiuni grave precum mai multe tipuri de cancer

Sterilizarea este o procedură chirurgicala efectuată sub anestezie generală, care necesită de obicei spitalizare minimă. Este cea mai bună soluție pentru a reduce riscul apariției unor afecțiuni grave precum – piometru, diferite forme de cancer mamar, ovarian, uterin și creștere, în schimb, speranța de viață. Spre exemplu, incidența tumorilor mamare este de 25% la pisica sterilizată după primele călduri, comparativ cu numai 0,25% la o pisică sterilizată timpuriu, adică înainte de primele călduri.

In cazul motanilor, castrarea poate preveni cancerul testicular, diferite tipuri de hernii sau prostată.

  1. O pisică sterilizată va fi mai sănătoasă, deci vei avea mai puține cheltuieli

Sterilizare este eficientă din punct de vedere financiar pe termen lung. Costul unei sterilizări este mai mic decât întreținerea unor pui sau decât  tratamentele de care animalul va avea nevoie dacă se rănește în bătăile cu alte pisici. PURINA PRO PLAN® susţine astfel proprietarii de animale prin diferite campanii de informare pe care le realizează în parteneriat cu medicii veterinari.

  1. Pisica va trăi o viaţă mai lungă şi sănătoasă

Evitând afecțiunile grave și acidentele, pisica sterilizată și motanul castrat pot să aibă o viață mai liniștită și mai lungă pe termen lung, mai ales dacă primesc o alimentație corectă, pentru pisici sterilizate, dragoste și o îngrijire adecvată.

  1. Pisica sau motanul nu au nevoi fiziologice sau psihologice sa devină părinţi

Pisicile nu au nevoia fiziologică să devină părinți, așadar nu e un argument antisterilizare.

 

Alătură-te comunității Facebook Pisici delicate și intră în aplicația Sterilizarea este bună pentru a discuta mai multe cu medicii veterinari și specialiștii PURINA PRO PLAN® despre îngrijirea pisicii și sterilizare! Peste 100 de cabinete și de clinici veterinare s-au alăturat campaniei inițiate de Nestle PURINA, până la finele lunii aprilie fiind oferite carduri cadou de servicii medicale de 50 de lei și produse destinate pisicilor sterilizate la prețuri speciale.