Confidenţialitate

Serbia: Partidul Progresist Sârb, acuzat de fraudă electorală cu 6 luni în urmă, a câștigat alegerile locale din Belgrad | AUDIO

În Serbia, SNS, partidul aflat la putere, a câştigat alegerile locale din Belgrad şi din alte oraşe. Partidul Progresist Sârb fusese acuzat de fraudă electorală cu 6 luni în urmă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit primelor rezultate, Partidul Progresist Sârb a obținut 53% din voturi pentru Consiliul Local din Belgrad. Mişcarea de centru-dreapta, aflată în opoziție, s-a clasat pe locul second, cu 17% din voturi.

Alegeri locale parţiale au avut loc și în 88 din cele 145 de municipalităţi din Serbia.

„O victorie incredibilă”, a declarat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, chiar dacă opoziția consideră alegerile drept „cele mai neregulamentare din toate timpurile”, notează Reuters.

Scrutinul de la Belgrad are loc după luni de proteste în urma alegerilor parlamentare şi locale parţiale din 17 decembrie 2023. Atunci, opoziția a acuzat SNS că a cumpărat voturi. Partidul la guvernare a negat fraudele.

Aproximativ 20% din cei 6,7 milioane de locuitori ai Serbiei trăiesc în Belgrad.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: MAE a confirmat cetăţenia română a celor două persoane decedate, luate de apele unui râu în provincia Udine – Italia | AUDIO