Confidenţialitate

Șerban Nicolae, despre protestatari: E vorba de oameni neinformați sau care poate au o plăcere de a fi manipulați

Senatorul PSD Șerban Nicolae susține că oamenii care au protestat miercuri seară în Piața Victoriei din București, dar și în alte orașe din țară față de amendamentele la legea grațierii sunt neinformați ”sau poate au o plăcere de a fi manipulați”.

”Dacă ar fi vorba de un dialog, le-aș spune să nu cadă pradă manipulării. Am văzut aseară opinii că se reabilitează corupții, că sunt amnistiate fapte, că rămân cu banii cei care au furat. E foarte greu să combați niște absurdități. Și atunci, îmi dau seama că e vorba de oameni neinformați sau care poate au o tendință așa sau o plăcere de a fi manipulați”, a fost mesajul lui Șerban Nicolae către protestatari.

Șerban Nicolae a lansat alte acuzații și către presă. Senatorul susține că “apar informații trunchiate” despre votul din comisia juridică a Senatului.

Potrivit acestuia, “e incorect să exhibăm imaginea unei Românii pline de corupți”.

Șerban Nicolae a criticat și Guvernul pe această temă.

”Sper că Guvernul are bani să plătească amenzile de la CEDO”. Social-democratul a comentat astfel reacția pe care a avut-o premierul Sorin Grindeanu după ce ieri senatorii juriști au votat grațierea corupților.

”Grațierea nu e în programul de guvernare. E o chestiune care ține de Parlament, de oportunitatea unei politici penale a statului român. Nu face parte din acțiunile Guvernului, chiar dacă Guvernul a inițiat acest proiect de lege. Nu e o variantă românească. Cehia, Italia, Franța au grațiat fapte de corupție, pedepse pentru fapte de corupție. Nu s-a inflamat lumea. Eu am explicat faptul că avem un procent foarte mic de condamnați pentru corupție arată că România nu e o țară coruptă”, a mai spus Șerban Nicolae.

Într-o postare pe Facebook, șeful Guvernului a arătat că susține proiectul de modificare a Codurilor elaborat de Ministerul Justiției și nu este de acord cu modificările aduse de parlamentari.

Ulterior, și liderul PSD, Liviu Dragnea și-a arătat dezaprobarea și a spus că va discuta cu colegii din Parlament pentru cA forma finală a legii să nu conţină aceste amendamente.

Astăzi, Comisia Juridică își continuă lucrările. Între altele, va fi dezbătut abuzul în serviciu.