Confidenţialitate

Senatorii au respins proiectul USR PLUS prin care se oferea zi liberă pentru vaccinarea anti-Covid

Plenul Senatului a respins propunerea legislativă a USR PLUS prin care persoanele care se vaccinează ar fi putut beneficia, la cerere, de o zi liberă.

Proiectul de lege primise raport favorabil în comisia de muncă a Senatului și prevedea că ziua liberă poate fi anulată de angajator dacă în cadrul companiei a fost organizat un centru de vaccinare special.

PNL nu a susținut proiectul: președintele formațiunii Ludovic Orban susținea că acesta nu a fost discutat în coaliție:

„Nu s-a discutat la nivelul coaliției, nu face parte din strategia de vaccinare, care este o strategie stabilită la nivel guvernamental. Noi am încurajat companiile să se implice în procesul de vaccinare și foarte multe companii au arătat responsabilitate și au îndemnat angajații și au organizat în condiții exemplare procesul de vaccinare. Nu avem niciun fel de obligație de a susține un proiect de lege al unor parteneri care nu au discutat cu noi, n-au discutat nici la nivel guvernamental.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 În replică, deputatul USR PLUS Radu Molnar, unul dintre inițiatorii proiectului, susține, într-o postare pe Facebook, că, prin votul din Senat, PNL nu a acceptat importanța unei măsuri care ar crește rata de vaccinare a populației.

Motivele invocate sunt strict de natură electorală, mai spune deputatul Radu Molnar.