Confidenţialitate

Semnele că Apple face jocurile în AR – Realitatea Augmentată

Dincolo de spectaculozitatea noului iPhone X,  ceea ce a fost trecut – poate prea ușor, cu vederea, la această lansare a fost poziționarea companiei Apple spre realitatea augmentată.

Ce este realitatea augmentată? Sunt imagini virtuale care se suprapun realității fizice. Un exemplu simplu este deja celebrul joc Pokemon.

Cheia stă în platforma de realitatea augmentată dezvoltata de AppleARkit, care va fi feature-ul ”ucigător”- spun specialiștii, pe noul iOS11.

Acesta va permite dezvoltarea de jocuri și aplicații de realitate augmentată (AR).

Și pentru ca aceste jocuri să și ruleze bine, noile iPhone-uri au fost dotate cu procesorul A11 Bionic, cu șase nuclee, cel mai puternic procesor de mobil realizat vreodată de Apple.

Pentru a demonstra cum vor arăta jocurile de acum încolo, pe scena din campusul Cupertino a urcat un reprezentant al companiei Directive Games care a prezentat jocul The Machines. Practic o masă a a devenit locul de bătălie dintre două tabere: rebelii și dominatorii. (sursa video: youtube.com, PS4tube)

https://www.youtube.com/watch?v=Ih-ti7HTNJo

Realitatea augmenată clar ne va schimba viața în perioada următoare dacă ne gândim că și Google are o platform similară numită ArCore iar Facebook a anunțat că va adăuga funcții de realitate augmentată. Microsoft are la rândul său un proiect extrem de avansat cu HoloLens, care înlocuiește practic orice perete, ecran sau spațiu delimitat cu proiecții virtuale.

Cât vor costa în România iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X

Vineri, un prim retailer de pe piața românească a anunțat prețurile la care va aduce noile modele.

Vârful de gamă iPhone X va fi disponibil la precomandă în oferta retailer-ului pe 27 octombrie, urmând a fi livrat în prima jumătate a lui noiembrie.

Pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus se pot face deja recomenzi. Prețul anunțat pentru iPhone 8 în varianta 64 GB este de 3.699 lei, iar cel de 256 GB costă 4.499 lei.

Modelul iPhone 8 Plus de 64 GB este comercializat de retailer la preţul de 4.199 lei, în timp ce varianta de 256 GB costă 4.999 lei pe Quickmobile.

Noile terminale iPhone 8 sunt disponibile în variantele de culori space gray, silver şi gold, sunt îmbrăcate integral în sticlă, au ramă de aluminiu şi păstrează dimensiunile seriei anterioare. Terminalele sunt rezistente la praf şi apă, se încarcă wireless, păstrează dimensiunile seriei 7, fiind dotate cu ecrane retina HD, ce includ funcţiile True Tone şi 3D Touch. În plus, dispun de difuzoare stereo, cu 25% mai performante decât cele ale generaţiei anterioare.

Tot începând cu 15 septembrie, vor fi disponibile la precomandă pe Quickmobile şi noile device-uri Apple Watch 3, livrările începând din 22 septembrie. Clienţii retailer-ului pot alege între modelele GPS şi GPS celular, comercializate la preţuri începând de la 1.699 lei. Tot de astazi, clienţii Quickmobile pot precomanda sistemul Apple TV 4K, în variantele de 32 GB – la preţul de 949 lei, respectiv 64 GB, la 1.049 lei.

iPhone X va fi disponibil la precomandă în oferta Quickmobile începând cu 27 octombrie, în același timp cu disponibilitatea noului model pe piețele internaționale din SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, urmând a fi livrat în prima jumătate a lunii noiembrie.

Modelul iPhone X de 64 GB va fi disponibil în oferta retailerului la prețul de 5.299 de lei, în timp ce varianta de 256 GB va fi comercializată de către Quickmobile la prețul de 6.099 de lei. Preţurile includ TVA şi garanţia de 2 ani, fiind similare celor anunţate oficial de producător în toate ţărilor europene aflate în primul val de livrări.

Astfel, prin comparaţie, dacă modelul iPhone 8 de 64 GB este comercializat de Apple Franţa la preţul de 809 euro (3.720 lei), acelaşi model este listat pe Quickmobile la preţul de 804 euro (3.699 lei).