Confidenţialitate

Șeful serviciului secret al MAI din Suceava, reținut pentru luare de mită în dosarul permiselor de conducere

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus reținerea pentru 24 de ore în cazul șefului Serviciului Județean de Protecție Internă Suceava, Timu Florin Constantin, acuzat de luare de mită în dosarul permiselor de conducere.

„În aceeași cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală față de Obreja Radu Ionuț, comisar șef de politie (arestat preventiv în altă cauză), la data faptelor șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale)”, a transmis DNA, printr-un comunicat de presă.

Cei doi  vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Șeful serviciului secret al MAI din Suceava este acuzat de procurori că, în perioada 2017 -2020, ar fi pretins și, ulterior, ar fi primit de la Obreja Radu-Ionuț, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 și 90.000 euro) și un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală.

În plus, Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja Radu-Ionuț, șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, informații nedestinate publicității pe care le deținea în virtutea funcției, astfel încât Obreja Radu-Ionuț sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală, mai spun procurorii DNA în comunicatul transmis joi.