Confidenţialitate

Șeful Fiscului: Borcanul cu bacșiș ar trebui să dispară | AUDIO

Borcanul pentru bacșiș ar trebui să dispară din localuri – spune șeful Fiscului. „Legal, nu trebuie să mai existe”, după ce a fost impus – de la 1 ianuarie – impozitul pe șpaga lăsată în restaurante, a declarat Lucian Heiuș.

Lucian Heiuș: „Bacșișul trebuie să fie fiscalizat”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu este corect să se mai întâmple acest lucru. Bacșișul trebuie să fie fiscalizat. Acei administratori, proprietari de asemenea localuri nu ar trebui să mai folosească acel mecanism cu borcanul unde cineva pune bani pentru că nu mai este legal. Nu am făcut încă verificări în acest sens. Din punctul meu de vedere, știți că întotdeauna am spus că trebuie să ne ducem acolo unde există marea evaziune fiscală. Trebuie să mergem acolo doar pe baza unei analize de risc. Imaginați-vă că acel borcan cu 100-200 de lei adunați într-o zi nu reprezintă ceva, dar legal nu trebuie să mai existe așa ceva”, a spus Lucian Heiuș.

Cum procedează șeful Fiscului când merge la restaurant

Lasă bacșiș prin plata cu cardul. Spune că sistemul funcționează fără probleme.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Și eu dacă am fost și am ieșit la un restaurant, nelocuind în București, stau în chirie, întotdeauna dacă las bacșiș am grijă să plătesc cu cardul și să trec suma respectivă pe card. Și peste tot pe unde am fost nu am întâmpinat nicio problemă și chiar am verificat, fără să știe nimeni cine sunt, am spus că vreau să las, dar plătesc cu cardul. Cum s-a trecut mi s-a spus suma, deci el funcționează”, a spus Lucian Heiuș.

Deocamdată, Fiscul nu are date privind sumele obținute de stat până acum din impozitatea bacșișului din localuri.

Sursa foto: Unsplash / Josh Appel

Citește și: Taxa de solidaritate, motiv de contre între PNL și PSD. Social-democrații își susțin măsură și invocă responsabilitatea socială | AUDIO