Confidenţialitate

Taxa de solidaritate, motiv de contre între PNL și PSD. Social-democrații își susțin măsură și invocă responsabilitatea socială | AUDIO

Contre între PNL și PSD pe taxa de solidaritate pe care ar trebui să o plătească firmele. Social-democrații își susțin măsura, explicând că este una de echitate și responsabilitate socială.

Radu Oprea: „Nu este normal ca doar oamenii care au salarii mici sau din ce în ce mai mici să fie cei care țin tot costul crizei”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Eu vreau să vă pun o întrebare: avem nevoie de etică în afaceri? Avem nevoie de justiție socială și de responsabilitate? Avem nevoie de echilibru în societate? Eu zic că da. Atunci când avem o situație de criză și sunt companii care fac profituri foarte mari speculând acea situație de criză. Nu este normal ca doar oamenii care au salarii mici sau din ce în ce mai mici să fie cei care țin tot costul crizei. Este normal ca și companiile să fie alături de cei care lucrează, sunt în echipa lor sau care le cumpără produsele”, a spus Radu Oprea.

Florin Cîțu: Întâi să facem curățenie în aparatul bugetar și după aceea putem să discutăm despre alte taxe

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, liberalul Florin Cîțu atrage atenția că taxa de solidaritate este plătită de fiecare cetățean în parte, iar măsura social-democraților este una care ascunde susținerea unui aparat bugetar fără performanță.

„Orice taxă plătim azi este o taxă de solidaritate pentru că susținem un aparat bugetar neperformant, susținem pierderi în sectorul bugetar de ani de zile, susținem companii care își bat joc de banii românilor.

Nu mai este nevoie de încă o taxă de solidaritate să fie justificată pentru aceleași lucruri. Întâi să facem curățenie în aparatul bugetar, să reducem aparatul bugetar și să avem o performanță mai bună și după aceea putem să discutăm despre alte taxe”, a spus Florin Cîțu.

Taxa de solidaritate a fost introdusă de Guvern la finalul anului trecut ca procent din profiturile companiilor care acționează în sectorul energetic, petrol și gaze.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Finanțelor este convins că OMV va plăti taxa de solidaritate în România. „Rămân la ceea ce am spus” | AUDIO