Șefa Protecției Copilului Sibiu o contrazice pe Olguța Vasilescu: Copiii pot participa la proteste

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, Laura Vîlsan, afirmă că părinții nu au încălcat legea atunci când și-au scos copiii la proteste.

Aceasta o contrazice astfel pe Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, care a declarat că părinții au încălcat legea atunci când au ieșit la manifestații cu copiii.

 

”Copii puteau participa la proteste. Este mai degrabă o chestiune de alegere personală a părinților, afirmă șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, Laura Vîlsan.

“Apreciind că, la Sibiu, protestele au avut un caracter pașnic, deoarece protestele se desfășurau în locuri publice, oricine, inclusiv copiii puteau participa la acestea, opinăm că participarea copiilor la astfel de evenimente constituie, mai degrabă, o chestiune de alegere personală a părinților, care au dreptul să decidă dacă permit copiilor lor să-i însoțească la proteste și ar fi contrar libertății de întrunire pașnică dacă le-ar fi îngrădit acest drept”, a arătat Laura Vîlsan, într-un comunicat de presă.

Laura Vîlsan a menționat, totodată, că specialiștii DGASPC Sibiu nu vor ezita ”nicio secundă” să acționeze conform competențelor conferite de lege, în toate cazurile în care sunt ”suspiciuni privind neglijarea, exploatarea sau abuzarea unui minor”.

Aflată miercuri la Craiova, ministrul Olguța Vasilescu a declarat că părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri, să-i expună.

“Cei care au ieșit în stradă au ieșit pentru că vor să nu se mai încalce legea. Există Legea 272/2004 care prevede foarte clar că părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri, să-i expună. Deci, dacă au ieșit în stradă pentru respectarea legii, ar trebui să știe și ei că există o lege care le interzice să își ia copiii acolo”, a spus Olguța Vasilescu într-o conferință de presă.

Un nou protest al copiilor este anunțat pe o pagină de socializare, pentru duminică, în Piața Mare din Sibiu. Participanții sunt invitați cu copiii, dar fără pancarte și lozinci.

O manifestație similară va avea loc sâmbătă în București.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS