Confidenţialitate

Şefa DNA refuză, pentru a 3-a oară, audierea în Parlament

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, într-o scrisoare, că nu va fi prezentă la audierile programate, luni, la comisia parlamentară care anchetează corectitudinea alegerilor prezidenţiale din 2009.

Este al treilea refuz al Laurei Kovesi.

‘Având în vedere că nu am cunoştinţă şi nu deţin mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării în cauză ce formează obiectul activităţii comisiei, nu mă voi prezenta în data de 10 iulie, ora 11.30, la şedinţa Comisiei de anchetă’, precizează procurorul-şef.

Șefa DNA a refuzat precedentele două invitații invocând că nu are informaţii despre cele cercerate, invocând totodată o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare.

În cadrul comisiei, ar urma să fie supusă votului o eventuală a Ministerului Justiţiei şi a Parchetului.

Scandalul a izbucnit după ce consultantul politic Dan Andronic a susţinut că, în noaptea alegerilor, a participat la o întâlnire de taină, acasă la fostul ministru Gabriel Oprea, la care au mai fost prezenți Laura Kovesi, pe atunci procuror general, George Maior, la acea vreme director al Serviciului Român de Informații și prim-adjuctul său, Florian Coldea.

Potrivit lui Dan Andronic, întrevederea ar fi schimbat rezultatul alegerilor. În acea seară, exit-poll-urile îl dădeau drept câștigător pe Mircea Geoană. Dimineață, triumfător era Traian Băsescu.