Confidenţialitate

Șeful IPJ Cluj, reținut de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în declaraţii | AUDIO

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în declaraţii. Alături de el au fost reţinuţi şeful Serviciului Rutier – Aurelian Mircea Rotar – şi doi agenți de poliție. În acest dosar au fost făcute mai multe percheziții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 29 aprilie, chestorul Mihai Rus a fost surprins de un echipaj de poliție când conducea cu 110 kilometri pe oră pe o porțiune de drum unde limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră.

El s-ar fi înţeles cu cei doi agenți – Cătălin-Claudiu Mureşan şi Ioan-Raul Paşca – și ar fi declarat că la volan se afla o altă persoană, pentru a nu fi sancţionat și a nu i se suspenda permisul de conducere.

Anchetatorii mai spun ca s-ar fi stabilit și ca, în acest context, seful IPJ Cluj Mihai Rus să nu dispună cercetarea disciplinară a agentului de poliţie Ioan-Raul Paşca.

Șeful Serviciului Rutier din IPJ Cluj, Aurelian Mircea Rotar, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în declaraţii şi omisiunea sesizării, iar cei doi agenți – de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Șeful Poliției Cluj, Mircea Rus, este vizat de o anchetă DNA | AUDIO